Vissza

Galambot nevelünk - hogyan kell csinálni

Hozááadott: 5.2.2019 21:20.18 Megtekintések száma: 4657

05 Február 2019

A galamb az egyik legrégebbi háziasított madárfaj. Ma a galamb tartás hobbinak számít. Az emberek ezekért a okokért tartanak galambokat mérsékelt természetük, sokféleségük, tájékozottságuk és végül, de nem utolsósorban a sovány húsok véget . A galamb tenyésztése rengeteg örömöt ad - ha megfelelő figyelmet és gondozást kap. Mit kell tudni a galambokról és azok szükségleteiről, mondjuk el a cikkünkben.

Galambot nevelünk - hogyan kell csinálni

A kutyának szüksége van egy kutyabódéra, galambnak egy galambházra

A klasszikus galambház, amint a Hamupipőke mesélyébu ismerünk, gyönyörűek, de valójában nagyon nempraktikusak. A tornyos galambházak nemcsak a macskák és a vad számára lehet nehezen elérni, hanem az időseb embereknek is már nehéz a hozzáféres. Nem lehet rendesen látni a belső rászüket és emelet nehéz a takaritásuk is.

Galambot nevelünk - hogyan kell csinálni

A gyakorlatiasság szempontjából a tornyos galambházak előnyösebbek a rövid lábakon. Az ilyen galambházaknak lehet röptető ketrecük. A galambház méretének meg kell felelnie a tartott galambok számának. Tíz tenyésztési pár számít körülbelül 6–7,5 m2 alapterületre és 12-15 m3 repülési területre (a fajta méretétől függően). A galambház tiszta magassága (a padlótól a mennyezetig) nem haladhatja meg a kezed magasságát, mert a magasabb galambházakba a galambokot nehezeb megfogni, a reptető (a galambházan lévő lyuk) a fényes galamb magasságának legalább kétharmada legyen. Keveseb nem ajánlatos, hogy ne esen ki a fiatalkorú galamb.

A takarmány az adagolóba tartozik

Válassza ki azokat az adagolókat, amelyek megakadályozzák, hogy a galambok kikaparják belőlük. A legjobbak azok, amelyeknek nyitott teteje van, amely a galambok elválasztására szolgál táplálás közben. Jellemző példák a felakasztós vagy a vályú etetők amelyek készülhetnek fából, fémből, műanyag vagy nylonból.

Az etetésnek a lehető leggyakoribbnak kell lennie. A szolgáltatott takarmány mennyiségének és összetételének a galambnövekedés méretén és időszakho kell alapulnia, esetleg még a évszakho is. A gabonakeverék hozzávetőleges napi adagja egy kis galamb esetében 30 g, közepes 40 g és nagy 50 g esetében. A kivétel a kölykök táplálási ideje, ahol a mindkét etető szülő napi dózisa háromszorosára nő. A tápláláskor fontos megjegyezni a kavicsok minőségét, amely segít az élelmiszer emésztésében. Ilyen a mészszemcsék is, amely emellett javítja a tojáshéj minőségét.

Takarmány a növekedési fázis szerint

Fiatalok etetése - a galambtej létrehozása miatt - szükségessmegemelni a hüvelyesek tartalmát a galambeledelbe (2/3 hüvelyesek és 1/3 gabonafélék) felnőtt adagjában a zöld takarmány hozzáadásával együtt.

Kissgalamb a keltetés után - megfelelő táplálékkiegészítők, például a CARNIVIT a galambok számára, amely fenntartja a fiatalok vitalitását és immunitását. A karnitin használata alacsonyabb halálozási arányt is eredményez.

A tolváltás esetébe - ez az időszak a fehérje-keratin, a kén és a zsírok iránti növekvő igényekre jellemző - az olajat napraforgóolajként, olajrepcén és másként használják, amely a takarmány 10-15% -át teszi ki. Búza (30-35%), kukorica (20-25%), hámozott zab (25-30%) és ásványi anyagok hozzáadása is ajánlott.

A tenyésztési szezon vége után ajánlott körülbelül 15-20% -os hüvelyesek hozzáadása a takarmányhoz. Más esetekben elegendő a búza és az árpa keverékeinek táplálása, esetleg gabonahuladékal. A hosszabb ideig tartó mínusz hőmérséklet mellett kukoricát helyezünk, amely könnyen emészthető és energiával gazdag.

Galambot nevelünk - hogyan kell csinálni

Ne felejtsen el tisztítani és fertőtleníteni

A galamb tenyésztés felelős megközelítésének elengedhetetlen része az összes berendezés rendszeres tisztítása. Mindegyik galambnevelő tudja, hogy a takarmányok és a szennyeződések időben történő eltávolítása a galamboktól, edényekből, adagolókból a legjobb módja a betegségek megelőzésének. A berendezés tisztítására leggyakrabban súrolókat és keféket használnak, ami sokkal könnyebbé és gyorsabbá teszi a tisztítási munkát.

Ideális, ha a galambházat kéthetente egyszer tisztitsuk. A tisztításhoz vízoldható folyékony mosószereket használhat. A padlók, állványok és fészkek fertőtlenítését és zsírtalanítását folyadékoldattal kell elvégezni, ezek a folyamatok ideálisak ha a galambok nincsenek a fészekbe. A tenyésztés utáni régi fészek a legjobb, ha elpusztítják.

A kora tavasszal, mielőtt a galambok a fészekben ülnének, ideális a galambfalak fertőtlenítésére, például mészfehérítéssel. Paraziták esetén ajánlatos átégetni a padlót a galambok gyógyitása után. Ez is eltávolítja az Ascaridia-i Ascaridolumbae-i tojást, amely a galambok bélrencejükbe tartózkodnak, és a székletel jutnak a környezetbe.

Ne adjon esélyt parazitáknak

A külső paraziták szabályozásához a gyógyszertárakban és a drogériakban szabadon hozzáférhető különböző spray-k. Az ilyen termékek használata előtt tanácsos ellenőrizni, hogy a termék madarak számára alkalmas-e. Ennek ellenére nemcsak a galambok, hanem a fészek és a galambház fertőtlenitése is szükséges. Egy másik lehetőség az Ekosip por szilícium-dioxid por alkalmazása, amely az atkák orrához ragaszkodva megszakítja a viaszos felületet és kiszáritsa a parazitát. Öntsük a port a helyekre, ahol az állatok tartószkodnak, valamint a tollakban. A környezetben az Ekosip sokáig aktív, környezetbarát és nem igényel védelmi időszakokat.

A galambtenyésztés szenvedély

Galambot nevelünk - hogyan kell csinálni

A galamb tenyésztés egy gyönyörű hobbi.  Elvarázolta számos tenyésztőt, akiknek a udvarukont ál egy gyönyörű galambház. Azok, akik már évek óta foglalkoznak a galambtenyésztésel tyugyá hogy nem egyszerű. Mégis úgy gondoljuk, hogy ha követed ezeket a tippeket, akkor sikeres és elégedett tenyésztővé válsz.

Galambot nevelünk - hogyan kell csinálni

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés