Vissza

Tanulya meg velünk, hogyan kell tartani a baromfit

Hozááadott: 1.2.2019 21:48.35 Megtekintések száma: 2083

01 Február 2019

Hazánkban a baromfitenyésztés hosszú hagyományokkal rendelkezik. Különösen a falvakban tartják a csirkéket, pulykákat, kacsákat vagy libákat, de még modernebb liba-kacsát is, amelyek mindkét faj előnyeit egyesítik. Szeretné, hogy azok közé tartozjon, akik bebisztositsák maguknak a házi tojást vagy készíthetnek ősszel liba-ünnepeket? Bemutatjuk Önnek, mi fontos a baromfitenyésztésben, és hogyan lehet a legtöbbet kihozni.

Tanulya meg velünk, hogyan kell tartani a baromfit

Tyúk vagy húsfajták?

A tyúkokat tojásra tervezi nevelni? Ennek alapja a megfelelő fajta kiválasztása. Ideálisak azok a könnyű fajták, amelyek legfeljebb két kiló súlyúak, mint például a leghorn vagy a sussex, de plymutok vagy hibrid. Annak érdekében, hogy a legmagasabb mennyiségű tojást kapja, cserélje ki a csirkét minden évben.

Ha húsra való baromfit szeretne tenyészteni, akkor a húsfajtákra összpontosít. Íme mérsékelt és nehéz fajták, amelyek lassabban nőnek. Természetesen többet fogyasztanak. A brojlerek ismét gyorsabban nőnek és nagyon jól táplálják a takarmányt.

Épicsen a tyúkoknak tyúkházat.

A baromfi tenyésztésehe ideális épiteni nekik egy tyúk házat. A lehető legegyszerűbbnek kell lennie. Ideális, ha rossz időjárási viszonyok esetén a tyúkok menedéket nyújtanak. Bár a tyúkok tudják, hogyan kell repülni egy bizonyos magasságba, biztosítsanak egy létrát, hogy bejussanak. A tyúkház belsejében rögzítse a botot, hogy éjszaka ráüljenek és alugyanak. A tyúkházat kizárólag egy baromfi számára fenntartott, bekerített udvaron kell elhelyezni. A hálónak elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy a baromfi ne tugya átrepülni.

Tojásrakó fészek.

Ügyeljen arra, hogy elegendő számú lágy és kényelmes fészket készítsen tojásra. Helyezze őket úgy, hogy a tyúk nyugot és csendes menedéket biztosítson, ahol semmi sem zavarja őket. Ideális, ha a fészket lefedik. Naponta összegyűjtöttük a elválasztott tojásokat, és rendszeresen cseréljük ki a fészkeket, hogy megakadályozzuk a paraziták növekedését.

Egy tojásfészek

A tyúk értékelni fogja a fürdó helyet.

Ha azt szeretné, hogy a jólét biztosítsa a jólétet, készítsen el egy helyet, ahol tudnak fürödni. Ez egy egyszerű lyuk vagy fazék a földben hamuval töltve, ahol a tyúkokat megfosztják a régi zsírtól. A fürdés valójában egy tisztítási folyamat, amikor a por részecskéit összegyűlik a tollba, hogy fedezze a toll régi zsírját. Egy bizonyos idő elteltével a zsírt kirázuk, és így eltávolítjuk a tollból.

A vízimadaraknak a vízhez való korlátlan hozzáférést biztosítják

Kacsák és libák, ellentétben a nyúl baromfival, nemcsak ivásra, hanem fürdésre is, tollak vagy bőr tisztítására, de természetes ételek beszerzésere vagy párzásra is használyák a vizet. A tavakban és a patakokban a víz és az állatok népszerűek. Nem minden tenyésztőnek van egy patakja vagy tója a kertben, ilyen esetekben ajánlatos egy víz baromfi alternatívát kínálni a földbe ágyazott kád formájában, amelyet vízzel vagy hasonló helyettesítővel töltöttek fel.

Baromfi etetése

A csirkéket könnyű takarmányozni, különösen, ha szabadban tartják őket. Szükséges azonban, hogy a baromfi-takarmány minden fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmazzon. Ha a baromfit konyhai hulladékkal táplálja, fordítson különös figyelmet a magas zsírtartalmú és sóra. A baromfi-takarmányok ideálisak az összetett takarmányok számára, amelyek összetétele és tápanyag-aránya minden egyes fajnál "testre szabott", általában gabonát, őrölt gabonát, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.

Baromfi etetése

A baromfi kedveli a nedves keveréket

A baromfi is nedvességelegyeket táplálhat. Ez azt jelenti, hogy a megvásárolt keveréket vízzel, tejzel összekeverjük egyösszegű konzisztenciára. Túl ragadós konzisztencia nem megfelelő, mert a baromfinak hozzáragad a csőréhez. A libát és a kacsát apróra vágott csalán vagy pitypanglevél, vagy sárgarépa keverékével keverheti, a nedves takarmány csak annyit agyon, hogy fél óra múlva fogyaszthassa, különben megromolhat.

Baromfi adagolók

Adja a baromfi-táplálékot egy hozzáadott adagolóba. Ez azt jelenti, hogy lehetővé teszik az állatok takarmányozását anélkül, hogy egymás vertnék vagy elhajtanák. Ez magában foglalja a baromfi számával arányos mennyiségű takarmányt. Például az automatikus baromfi adagolók nagyon alkalmasak a táplálkozási gyakoriság csökkentésére a gazdaságban.

Kerülje a galambok és más vadon élő állatok hozzáférését

A galambok jelenléte az udvarban baromfival egyértelműen nem kívánatos. A nagy mennyiségű táplálék mellett a fertőző betegségek és paraziták forrása, amivel megfertőzheti a házi baromfit. Természetes az a tény, hogy a tyúkházat védeni kell a ragadozók ellen, például a róka, és a kunák hozzáférése ellen. Emellett kerülni kell az egerek és patkányok jelenlétét is, amely viszont vonzza a táplálékot.

Saját tenyésztésből származó hazai termékek

A baromfitenyésztés nem igényes. Éppen ellenkezőleg, házi tojást és ízletes, egészséges húst vagy zsírt kaphatunk minimális gondossággal. Tehát győződjön meg róla, hogy a saját baromfitenyésztéséből saját minőseges elelmiszert birtokol.

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés