Vissza

Akváriumhalak kezdőknek

Hozááadott: 14.3.2019 22:49.31 Megtekintések száma: 4407

14 Március 2019

Az akváriumban található halak ideálisak azok számára, akik az allergia, a helyhiány vagy az idő hiánya miatt nem kapnak lehetőséget egy másik kisállat megszerzésére. Ráadásul a felszín alatti színes világ titokzatos és nyugtató elmével rendelkezik. De nem minden hal alkalmas kezdőknek. Ha nincs tapasztalata akváriumi haltermeléssel kapcsolatban, ne csábítsa meg a bájos, de igényes halfajokat, hogy a sikertelen tenyésztés ne vegye ell a kedvét. A mai cikkben tájékoztatjuk Önt arról, hogyan lehet elkerülni a kezdő hibákat, hanem azt is, hogy milyen halak közül választhat, ha szeretné, hogy egy otthoni sarok legyen a büszkesége és a béke oázisa.

Akváriumhalak kezdőknek

Első lépések az akváriummal

Ha nincs tapasztalata az akváriumi halak tenyésztéséről, ne bánjon. Ugyanakkor tudnia kell, hogy mit kezdjen, és mit érdemes figyelni az akvárium megszervezésekor. Kezdetben javasoljuk egy kisebb akvárium kiválasztását. Ez azért van, mert a későbbi karbantartás során nem lesz ilyen sok munka. Az ideális akvárium 50-120 liter között van. Ha élő növényeket akar ültetni, akkor a maximális magasságot 50-60 cm. Ellenkező esetben később lehet egy háttérvilágítási probléma.

Ne helyezze az akváriumot olyan helyre, ahol túlnagy a hangzavar - a halakat feleslegesen zavarják. Ne hagyja közvetlen napfényben vagy dohányzóhelyiségben. Gondoskodnia kell arról is, hogy a kiválasztott polc vagy asztal hosszú ideig hordozza-e a töltött akvárium terhelését. Az akváriumban nem szerepelnek mészkőkövek, kagylók és festett játékok, amelyek színei feloldódnak a vízben. Ügyeljen az éles sziklákra és más tárgyakra, amelyek a halak által sérülhetnek.

Első lépések az akváriummal

Felszerelés a akváriumba

• Szűrő- és fűtőelem termosztáttal - a legtöbb hal a trópusokból származik, és a 24–27 ° C-os vízhőmérsékletre használják.
• Légszivattyú - elég oxigént biztosít, az akvárium oxigénellátása nagyon fontos része az akvárium megfelelő működésének. Hála neki, a halak létfontosságúak és egészségesebbek. Ezenkívül fontos az akvárium biológiai egyensúlyának fenntartásához szükséges szellőztető baktériumok megfelelő működéséhez.
Az iszapharang és a halkezelő háló - Az iszapharangot a homok tisztítására használják az akvárium tisztításakor. A kiendesékor a homokba kerül, amellyel a homokot forgatjuk, és a szennyeződések könnyen kiszabadulhatnak belőle.
UV-sterilizátor - hatékonyan megakadályozza a bakteriális és gombás betegségek kialakulását, továbbá elnyomja az algák és cianobaktériumok képződését az akváriumban.

Felszerelés a akváriumba

A legjobb halak kezdőknek

A szivárványos guppi (Poeciliareticulata)

Guppi szerény, és abban az esetben, ha hímet és nőstény kapunk, az akváriumban meglehetősen gyorsan növekszik. Élő születésű, ami azt jelenti, hogy élő és önálló fiatalokat szül. Ne feledje, hogy a guppi, mint minden élő állat, a növényi (zöld) élelmiszerek erős képviseletét igényli az étrendben. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a nőstény halott utódokat szül. Ennek megakadályozása érdekében adja meg például saláta, sárgarépa, uborka vagy spenót.

A legjobb halak kezdőknek

Lángvörös ponytlazac (Hyphessobryconflammeus)

A lángvörös ponytlazac egy nagyon szerény, élő hal Dél-Amerikából. Világos-vörös színű, ezüstös fényű, sárgarézbarna, a hasa fehéres. A lángvörös ponytlazac teste hátulja fényes vörös, az uszonyok, a mell kivételével, vörös téglák. Javasoljuk, hogy legalább 8 darab halat együtt tartson, ami elegendő a természetes életkörülmények megőrzéséhez.

A lángvörös ponytlazac legjobban kiemelkedik a sötét alján. Valójában szinte tökéletes fényviszonyok között egy finom, vörös színű, ezüstös ragyogás jelenik meg. A túl erősen megvilágított tartályban visszafordul a színe. Ezek a halak mindenevőhöz tartoznak, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag minden ételt fogyaszt. Sikeresen szolgálhatunk élő, fagyasztott és pelyhesített univerzális ételeket. A halak hűvösebb vizet szeretnek az akváriumban.

Zebradánió (Daniorerio)

Aktív társadalmi halak. Ha az ő esetére el akarjuk kerülni a stresszt, akkor lehetővé tesszük, hogy legalább 6 és 8 fő között éljen a választot akváriumában. A zebradánió leggyakrabban a tartály tetején található. 

Algaevő harcsák (Ancistrus)

Algaevő harcsák az akvárium elejére alkalmas halak közé tartozik. Ismert, hogy a tartály alja szerves anyag maradványait fogyasztja, vagyis aszt amit a tübbi hal nem evet meg. Annak ellenére, hogy a algaevő harcsák úgy becézik "akvárium tisztító" , ez semmiképpen nem helyettesíti az UV-sterilizátorokat.

Az algaevő harcsák a Dél-Amerika esőerdőinek folyóiból származik, így meg kell teremteni a feltételeket az akváriumban a lehető legközelebb a természetes természethez. Ez azt jelenti, hogy rengeteg növénynek kell lennie az akváriumban, üreges kövekben, jól oxigenált és esetleg áramló vízben. Mivel a folyókban kevés a fény, ahol származik, és a víz nem világos, ez meglehetősen homályos lesz.

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés