Vissza

Alapítson othon egy kerti tavat mind egy profi

Hozááadott: 25.9.2019 13:22.53 Megtekintések száma: 431

25 Szeptember 2019

A kerti tó extra dimenziót ad a kertnek, és megteremti a feltételeket az új növényfajok növekedéséhez. Az esztétikai funkció mellett a madarak felfrissítését is szolgálja, vagy díszhalakat tarthat. Nem kell aggódnia, ha nem csinálja egyedül. Ha követi az alábbi tanácsokat, akkor a gyönyörű tó partján tölthet ell kellemes pihenési pillanatokat.

Alapítson othon egy kerti tavat mind egy profi

Megfelelő hely, tó méretének és alakjának kiválasztása

A kertben lévő tavak a lombhullató és a tűlevelű fák tól távol helyezkednek el. A leeső levelek és tűk szennyezik a víz felszínét, és az erős gyökerek károsíthatják az alsó fóliát. A tavak kialakításához a legkevésbé megfelelő hely a déli lejtő a víz és alga nemkívánatos túlmelegedéséhez. Nem tanácsos olyan helyet választani, ahol a nap napi 7-8 óránál többet süt.

A tó alakja bármilyen lehet, választhatunk még egy kertes tavacskát egy vízeséssel, de hozzá kell igazítanunk a kerthez. Ne feledje, hogy a tó alakja és mérete meghatározza a filmfogyasztást. Különböző mélységeket hozhatunk létre benne, amelyeket figyelembe fogunk venni, ha eltérő igényekkel rendelkező növényeket válogatunk. A tó felülete nem lehet kevesebb, mint 10 m2, és a legkisebb mélység 80–150 cm (ha halakat is ott akarunk tartani). A kisebb kerti tavacskák egyáltalán nem praktikusak. Éppen ellenkezőleg, gyorsabban nőnek ki, több zöld algát hoznak létre, és nagyobb ápolást és karbantartást igényelnek.

Tó létrehozása lépésről lépésre

A tó alakjának megjelölése után folytassa a ásatást. Gondoskodunk arról, hogy fokozatosan feltárjuk a tó egyes teraszos területeit, miközben megőrizzük a partok azonos magasságát. Ezeket erősítik meg a leesés ellen, például fa csapokkal. Óvatosan tisztítsa meg a kövek alját, éles tárgyakat, gyökereket és minden olyan dolgot, amely kárt tehet a fóliában. Megszórjuk a kész gödröt egy finom homokréteggel, majd az alapjául szolgáló geotextíllel béleltük, amelyet meleg levegős pisztollyal kell összekapcsolni és a felületet simítani.

A tó közepétől a szélek felé fekvő geotextílián PVC vagy EPDM (gumi-gumi) fóliát nyújtunk. A széleken nem takarítunk meg, mert miután a tó vizet töltött, a fólia továbbra is összehúzódik. Egyenesítjük a redőket és meg tudjuk tölteni az első vizet. Ne felejtsük el megmérni a beáramlást és a töltés teljes hosszát, hogy megtudjuk, mekkora m3-nek van egy tó. Szükségünk lesz rá szűrőberendezés vagy különféle vegyi termék vásárlásakor. A tó feltöltése után levágtuk a felesleges fóliát. Ha azt akarjuk, hogy a tó éjszaka megviláguljon, napelemes lámpákat használunk, hogy szokatlan légkört teremtsen.

A tó partját kővel állítjuk be

A tó partját kővel állítjuk be

Fedje le a bankot kavicsos fóliával, vagy aggregátumokkal vagy önhordó kövekkel bevonva. Nincs más lehetőség a bankok kavicsos kidobására. Ha lépcsőkkel erősítjük meg őket, akkor a tó szélén sétálhatunk. A vízen elültetve dísznövényeket ültethetünk, például virágzó chravravy (Astilbe), nappali liliom (Hemerocallis), funk (Hosta) vagy hölgyköpeny (Alchemillamollis). A cserépben ültetett termofil növények is nagyon szépek.

Víznövényeket ültetünk a tóba

Annak érdekében, hogy a kerti tavacska szép, egészséges és élettel teli legyen, közvetlenül vízbe ültettük a növényeket. Különböző perforált kosarakba vagy jutazsákokba helyezik őket, hogy elkerüljék a halaikat. A biológiai egyensúly előmozdítása érdekében a növények mellett javasolt egy szűrőberendezés felszerelése, amelyet UV-lámpákkal kell kiegészíteni. Az UV lámpa rendkívül hatékony ultraibolya sugárzást bocsát ki, amely mélyen áthatol a vízbe, és ezzel elpusztítja az összes zöld egysejtű organizmust (algát) és a baktériumokat.

Víznövényeket ültetünk a tóba

A tavakban a növények elhelyezkedése szerint 4 mélység-zónát különböztetünk meg. Ez egy part menti, periwinkle, sekély és mély zóna. Külön kategória a lótusz és a vízililiom, amelyek tökéletesen díszítik a tót. A választás során tiszteletben tartjuk a fajok sokféleségét, és igyekszünk:

• megakadályozza az algák növekedését
• a víz oxigénellátása és
• menedékhely biztosítása a halak számára.

Betartjuk azt az elvet, hogy a tó területének 1 m2-jére kb. 5 víznövényt ültetünk a tóba.

A vizet tartsa tisztán a tóban

A vizet tartsa tisztán a tóban

A tó megteremtése a kertben, vagy akár további felhasználása a tó tisztításának és a vízkezelés különféle formáinak tisztítása nélkül nem lehetséges. A vízkezelés különösen fontos, ha egy tóban halakot tartunk. Mivel a halak veszélyt jelentenek a különböző paraziták, baktériumok és gombák fajtáira, ajánlott gyógyszerkészítményeket hozzáadni a kerti tavacskákhoz. Az AlgaPond Forte, egy rézmentes AlgaPond Forte, hasonló módon működik, megbízhatóan elpusztítja a benőtt algákat és megakadályozza azok további növekedését.

Hogyan lehet halakot tenyésztenii egy kerti tóban

Ha a tó elég nagy, mély, vízi növényekkel ültetett, és nem felejtettük el a szűrést, akkor kiegészíthetjük halakkal. A népszerű fajok közé tartozik a színes koi ponty, az aranyhal, a kereszt és a szürke. Az ilyen haltenyésztés legnagyobb előnye a kerti tavacskában az alacsony igényekkel jár. Egy helyen élnek, esznek és tartózkodnak, állandó gondozás nélkül. Csak tó halak számára való eledelre van szükségük tőlünk.

Hogyan lehet halakot tenyésztenii egy kerti tóban

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés