Vissza

Fedezze fel a világ legszebb papagájait

Hozááadott: 26.9.2019 15:09.18 Megtekintések száma: 1842

26 Szeptember 2019

Körülbelül 350 különböző papagáj létezik a világon. Számos darabot színes tollak vagy intelligencia, valamint kedves természetük miatt háztartásban tartanak. A kedvencek közé tartozik az Amazonas papagáj, a szürke dzsekik, a kakadu és az ara, amelyek szintén nagyon kommunikatívak. Ha érdeklik ezek a rendkívüli madarakat, tekintse meg a világ 10 legszebb papagájának listáját.

Fedezze fel a világ legszebb papagájait

1. Cacatua galerita

Ez a fajta kakadu, más néven a sárga tarajos kakadu, a latin Cacatua galerita néven az egyik legszélesebb körben elterjedt papagáj az Ausztrália kontinensen. Ausztrálián kívül Indonéziában és Új-Guineában is előfordul. Kb. 780 g tömegű és 50 cm hosszú. A kakadu gyönyörű hófehér, csak a tollazat alsó daganata, a szárnyak alsó része és a farok enyhén sárga.

A papagáj csőrje szürke-fekete, akárcsak a lába. Ennek a fajnak a hímjei írisz fekete színűek, míg a legtöbb nő vörösesbarna színű. Ez a fajta érdekes tulajdonság a fején található szembetűnő tollazat, amely eredeti megjelenést és egyértelmű intelligenciát ad nekik. A sárkányos kakadu tehát gyakori háziállat hazájában és az egész világon.

2. Pionus chalcopterus

A Pionus chalcopterus, a bronzszárnyú Amazonas, egy közepes méretű, szokatlan színű papagájfaj, amely Dél-Amerikában őshonos (Venezuela, Ecuador, Kolumbia, Peru). Tolla sötét lila színűt vesz át. kék, elegáns bronz hangon a szárnyakon. A papagájnak lila színű tollai vannak, halvány rózsaszínű tollak vannak a nyakánál, és a has alsó része élénkvörösvé alakulhat. A természetéből adódóan egy csendes és társasági papagáj, nagyon játékos. A vadon fák üregei élnek.

3. Pseudeos fuscata

A Pseudeos fuscata latin nevű papagáj nemcsak szép látvány, hanem rendkívül aktív és játékos is. Ez az egyik legnépszerűbb papagáj a világon. Az ilyen intelligens papagájok szintén nagyon jól utánozzák az emberi beszédet. Szeretnek játékkal játszani vagy emberekkel kommunikálni. Pápua Új-Guineából származnak, ahol trópusi és szubtrópusi erdőkben élnek, gyümölcs-, nektár- és magvak táplálkoznak. Ezért szeretik a különféle gyümölcsleveket botok formájában a nagy papagájok számára. A férfi és a nő ugyanúgy néz ki - mindkettő világos narancssárga színű felső mellkasával, krémes tollakkal a mellkason, szürke lábakkal és sötét narancs csőrrel rendelkezik.

4. Cocicapilla papagáj

A rózsaszínű cocicapilla papagáj trópusi megjelenését rózsaszín mellkas, rózsaszín nyak és arc jellemzi. A felsőtest és a rövid farok nem feltűnő, világos színű. A férfiak és a nők csaknem azonosak, a különbség csak a szem színében van, amely hímekben sötétbarna, nőstényekben rózsaszínű. Ezek olyan nagy állományokban fordulnak elő, amelyekben legfeljebb 1000 madár található. Gyakran akrobatikus darabot szállítanak az égen, és nagy távolságokat utaznak élelmet keresve.

5. Ara ararauna

Ara ararauna néven is ismert. Felnőttkorban eléri a 1 kg súlyát és 81-91 cm hosszúságát. Ez a nagy kék-sárga papagáj Dél-Amerikából származik, ahol nedves erdőkben és mocsarakban fordul elő. Meglepően kék felső teste és egyértelműen élénk sárga alsó része van. A bájos színnek, intelligencianek és a beszédképességnek köszönhetően ezek a szárnyaSAK az egyik legnépszerűbb házi nevelésű madár.

6. Psittacus erithacus

A szürke papagáj (Psittacus erithacus) a világ második legokosabb papagájának tarcsák a beszélo papagájok koszot. 60 évig fogságban élhet. Halványan szürke tollakkal, élénkpiros a farkán. Kelet- és Közép-Afrika esőerdőiből származik. A férfi és a nő hasonló. Azt mondják, hogy a Szürke Jack a legbeszédesebb papagáj. Szülőföldjén magvakból és gabonafélékből táplálkozik, a háztartásokban jól alkalmazható, például egy speciális keverék az afrikai prémium papagájokhoz.

7.Aratinga solstitialis

Az Aratinga (Aratinga solstitialis) zajos, de rendkívül kecses endemikus papagájok, Dél-Amerikában őshonos. Színes tolluk sárga, piros, narancs, kék és zöld színű. Ezen felül fehér szemük van a szem körül zöld jelölések vannak a szárnyakon. Mint sok más papagájnál, a hím ugyanúgy néz ki, mint a nőstény. Ismert, hogy Aratinga utánozza az emberi hangot. Érdekes módon, a felnőttekkel ellentétben a fiatal Aratinga olívazöld színű. Csak 6 hónapos kor után változhat a toll különböző élénk színek keverékévé.

Fedezze fel a világ legszebb papagájait

8. Ara hyacinth

Rendkívül szép színes papagáj, melynek hossza legfeljebb 1 m lehet, és súlya körülbelül 1,5–2 kg. Ez a papagáj legnagyobb repülõ faja a világon. Az Anodorhynchus hyacinthinus, latin név Ara hyacinth, a dél-amerikai kontinens középső részén él. Ezeknek a szárnyaknak tiszta kék tolluk van és egy sárga gyöngy nagy csőrét tartalmazzák. Hasonló sárga szín van a szemük körül is.

9. Eclectus roratu

Az Eclectus roratus, amely eredetileg Pápua Új-Guineából származik, nem hagy kétséget abban, hogy megérdemli, hogy a világ egyik legszebb papagájja legyen. A hím papagáj élénkzöld tollakkal rendelkezik, a nőstény madarak élénkvörös és lila színűek. A nemek közötti másik figyelemre méltó különbség a csőr színe. A hím csőrének egy narancssárga teteje és egy sárga vége van. A nőstényeknek fekete csőrük van. Az Eclectus egyike az enyhe, békés és társas madaraknak.

10. Ara arakanga

Fedezze fel a világ legszebb papagájait

Ara makaó, más néven Ara arakanga, a világ egyik leg színesebb papagájja. Gyakran tenyésztik otthonokban, ahol vitaminokat kapnak a papagájok számára, hogy támogassák a toll élénk színét. Teljes színét a skarlátvörös szín dominálja. A farok toll halványkék, de a vörös és a kék kombinációját is megtaláljuk. A szárnyakon lévő nagy és közepes méretű tollak sárgák, megkülönböztethető zöld végük. Vannak kék, zöld és piros tollak is a szárnyakon. Az Ara aracanga arca tiszta fehér, tollak nélkül. A csőr felső része kürt színű, míg az alsó rész szürke-fekete.

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés