Vissza

Gondolkodik, hogyan válassza ki a kutyaágyat vagy a kutyaházat? Tanácsot adunk Önnek.

Hozááadott: 13.11.2019 22:36.38 Megtekintések száma: 1042

13 November 2019

Minden kutyanak szüksége van egy helyre, amelyet neki fognak fenntartani. Ellenkező esetben meg fogja találni magának, és valószínű, hogy nappali kanapé vagy akár az ágya lesz az. Négylábú barátok számára az udvaron vagy a kertben ideális fa bódé, a háziállatok a lakásban értékelik egy kutyafekhelyet. Ma azt tanácsoljuk, hogy melyik bóde- vagy kutyafekhely a legmegfelelőbb kedvence számára.

Gondolkodik, hogyan válassza ki a kutyaágyat vagy a kutyaházat? Tanácsot adunk Önnek.

Találjon megfelelő helyet a bódénak vagy a fekhelynek

 • Kutyabódé

A kutyabódét úgy kell megépíteni, hogy ne fújjon bele, és ugyanakkor védeni kell a hótól és az esőtől. Mivel a kutyának áttekintéssel kell rendelkeznie az udvaron vagy a kertben zajló eseményekről, a kutyabódét nem szabad távoli helyen elhelyezni. Ennek ellenére elegendő magányt és csendet kell biztosítania a kutyának az elégedett pihenéshez. Ezért nem helyénvaló, hogy a bódét a forgalmas utcák kerítéseinek közelében helyezzék el.

 • Kutyafekhely

Kutyafekhelyet lehet elhelyezni az egyik szoba sarkában, mint például a konyha vagy a nappali. A kutya szeretne időt tölteni ott, ahol lesz. Rakja a kutyafekhelyet úgy, hogy senkit sem zavarja, és nem kelljen átlépnie. Vegye figyelembe, hogy egy nagy kutya számára az XXL kutyaágyak több helyet igényelnek, mint a kis ágyak. Óvja kutyáját  a tévétől, a kiváló hallásnak köszönhetően a kutyák nagyon érzékenyek a zajra. Az idősebb kutyák értékelni fogják, ha a radiátor közelében egy kutyafekhelyet helyez ell, akkor a sugárzó hő télen kellemesen meleg lesz.

Bódé vagy a fekhelye méretét válasza a kutya méretéhez megfelelően

 • Kutyabódé

A kutyabódénak elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy a kutya probléma nélkül felálljon. Ha a kutya fekszik, akkor legalább 30 cm helyre van szüksége körülötte. A bejáratnak és a belső térnek nem szabad túl kicsinek lennie, hogy a kutya ne érezze magát kényelmetlenül. Ez azonban nem lehet túl tágas, különben szükségtelen hőveszteségek merülhetnek fel a hidegebb időszakban. Egy kis kutya bódéja akár szállításhoz praktikus kutya dobozként is használható.

 • Kutyafekhely

Legyen szó olcsó, luxus, fűtött vagy ortopédiai kutyafekhelyről, akkor sem fogja ellátni a funkcióját, ha a kutyának túl kicsi vagy túl nagy. Javasoljuk, hogy mérje meg a kutyát pihenéskor, és alvás közben vegye normál helyzetébe. Mérje meg a hosszúság mentén (az elülső mancsok kinyújtva) lehetőleg mérőszalaggal. A mért számhoz adjon hozzá 10 - 20 cm-t, hogy a kutya ne érezzék magát zsúfolttá és átborulhassanak.

Válasszon minőségi és tartós anyagot bódenak vagy fekhelynek

 • Kutyabódé

A kutyabódék különféle anyagokból készülnek, de a legnépszerűbbek a fa és a műanyag. Igényes körülmények között ideális a szigetelt kutyabódé, funkcionális és dekorációs célokra szolgál fa vagy műanyag bódé a kutya számára. Különösen fontos, hogy az anyag biztosítsa a kutyának megfelelő szigetelést a rossz időjárástól, és ugyanakkor ne tartalmazzon káros alkotóelemeket, amelyek felszabadulhatnak.

 • Kutyafekhely

kutyafekhely

Nem számít, ha vízálló kutyafekhelyet választ tetővel, sima nyugágyat emelt széllel vagy műanyag kutyafekhelyet. A jobb fekhelyet úgy kell választani, hogy a benne levő négylábú barát kényelmesen érezze magát. Ez azt jelenti, hogy be kell helyeznie egy puha kutya matracot a kemény fekhelyekbe, vagy használhat kényelmes kutya párnát, lehetőleg eltávolítható huzattal. Ez megkönnyíti a takarítást és meghosszabbítya a minőséget.

A bóde vagy fekhely alakja magán múlik

 • Kutyabódé

A klasszikus lejtős tetőfedés az évek egyik hagyománya, ám ma megtalálhatóak modern lapostetős bódek. Az ilyen típusú bódék különösen alkalmasak azoknak a kutyáknak, akik szeretik a tetőn feküdni. Mindenesetre válassza a lábakan álló bódétt, hogy megvédje a kutyákot a nedvességtől vagy a padlóba történő hideg behatolástól. Például egy fából készült kutyaház kivehető padlóval rendelkezik a könnyebb tisztítás érdekében, és a lábakhoz gumicsatlakozók vannak.

 • Kutyafekhely

A félénk kutyák inkább a nyitott szerkezetű és oldalfalakkal rendelkező kutyafekhelyekett részesítik előnyben. Párna  vagy matrac viszont alkalmas kutyafekhelyként egy nagy kutya számára (úgynevezett Dog Beds XXL). Ha azonban kutyafekhelyet keres kis fajtákhoz, érdekes lehetőség egy szövet vagy tetővel ellátot fekhely.

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

 • Rendelések kezelése
 • E-shop rendelések
 • Panaszok
 • Kiskereskedelem
 • Nagykereskedelem
 • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés