Vissza

Hogyan lehet gondozni a gyepet nyáron? Próbálja ki ezt a 7 egyszerű tippet

Hozááadott: 23.9.2019 21:10.08 Megtekintések száma: 499

23 Szeptember 2019

A sűrű zöld gyep, még a nyári meleg idején is, minden kerttulajdonos büszkesége. Sokan küzdenek azonban a könnyű foltokkal, a gyomnövényzettel vagy a fű lokális elvékonyodásával nyáron. Ezen betegségek némelyikét valójában tudatlanság vagy nem megfelelő gondozás okozza. Tehát ha nyáron szeretne mintapázsitot szerezni, kövesse ezeket a tippeket.

Hogyan lehet gondozni a gyepet nyáron? Próbálja ki ezt a 7 egyszerű tippet

1. Öntöze a gyep kora reggel vagy este

Kora reggeli öntözés után a terület hamarosan nem lesz nedves, ezáltal elkerülhető a gombás betegségek veszélye. Ugyanakkor a levegő, a talaj és a kút vízének hőmérséklete megegyezik. Ritkán fúj a szél, amely szétviszi a vizet, tehát az öntözés pontosan odaesik, ahova kellene. Öntözés napközben szükségtelenül magas vízgőzt okoz, ráadásul a fű szár ell is éghet, mivel a vízcseppek kis nagyítóként működnek, és megsokszorozják a nap sugarait.

Ha nincs rendkívül meleg, akkor minden nap meg kell öntözni a gyepet. Gyakori öntözés nem megfelelő, mert ritkább adagos öntözés mélyebb gyökérrendszert hoz létre. Ez akkor képes ellenállni még erősebb napsugaraknak. Van egy egyszerű teszt annak megállapítására, hogy a gyep száraz-e. Ha rámegy, és a levelek nagyon lassan térnek vissza az eredeti helyzetükbe, ez azt jelenti, hogy a gyep kevés vízben van, mivel nehéz a levélsejtekben megfelelő ozmotikus nyomást fenntartani. Ha a levelek gyaloglás után egyáltalán nem állnak fel, és a gyepen nem marad nyom, akkor a fűből hiányzik a víz.

2. Rendszeresen kaszáljon, legalább hetente egyszer

A kaszálás valójában lerövidíti a gyep magasságát, amelyben az egyes fűszálak igazodnak. A családi házak pázsitjait általában hetente egyszer vagy öt naponként kaszálják. A ritka kaszálás fűnyíróval a gyep jelentős gyengüléséhez és elvékonyodásához vezethet, és ezenkívül a gyomok és a moha inváziójának előfeltétele. Ha van egy szabadidős gyep, akkor kb. 3 cm magasságra nyírja le. A díszpázsit általában alacsonyabb, előnyös hossza 1,2 - 2 cm.

A forró nyári hónapokban jó, ha a fű magasabbra növekszik, hogy a pázsit ne száradjon. A vágási magasság természetesen a használt fűkeverék típusától is függ. A gyep növekedésének sebessége közvetlenül függ a külső körülményektől - a napfény hosszától, az öntözéstől vagy a műtrágyázástól. A gyep vágásakor ajánlott a szár szárának legfeljebb egyharmadával csökkenteni. Ha rövidebbre vágja, akkor nem csak a fű levelei, hanem az egész gyökérzet is gyengül.

3. Vigyázzon a szélre, a sarkokra és a perselyekre

A fűnyírónak elérhetetlen helyeket ne hagya úgy. A részletek ellenére jelentősen sérthetik a pázsit esztétikáját és általános megjelenését. Használjon sarlót, húrvágót vagy bozótvágót ezek beállításához. Ők gondoskodnak a problémás helyekről, és az eredmény tökéletes kert lesz a kertben.

3. Vigyázzon a szélre, a sarkokra és a perselyekre

4. Próbálja ki a talajtakarást, hogy megakadályozza a fű kiszáradását

A modern fűnyírók apróra vágják a vágott fűt. Mivel ez már nem egy hosszú füves fű, hanem egy apró fű, ezért sokkal könnyebben terjeszthető anélkül, hogy az alatta levő fűt eltakarná, így nem keletkezhet rothadás foltok. Az ilyen finomra aprított fű gyorsabban lebomlik, amely rövid idő alatt gazdagítja a talajt és a füvet tápanyagokkal.

A legjobb az eső után két-három nappal takarni. A nedves fű betakarításra kerül, ezért a talajtakarás szempontjából döntő mozgása lelassul. Talajtakaráskor a készüléket mindig maximális sebességgel vágja le. A fűnyírónak jól élesített pengével kell rendelkeznie, mivel a pengék tompa penge meghajlik és megtöri a füvet. Ezenkívül a tompa pengék akár 20% -kal növelik a fűnyíró üzemanyag-fogyasztását.

5. A tápanyagfelvétel javítása érdekében szellőztesse a gyepot

Miután a gyepet a lehető legalacsonyabb szintre kaszálta, ideje kihúzni a levegőztetőt, például a STREND Pro VT 120-at. Ezzel le tudja szellőztetni a pázsitot, amely nagyszerű módja annak, hogy ösztönözze az új növekedést, meggátolja a gyomnövényesedést, és hozzájáruljon a gyep fiatalításához. A gyep felülete gyakran eltömődött a kaszált fű, elhullott növények, gyomok vagy moha maradványaival. A rétegek a tápanyagokat és a vizet visszatartják, így azok nem jutnak be teljesen a gyökerekbe.

Ez az oka annak, hogy a fű nem mélyen gyökerezik, hanem közvetlenül a felszín alatt ágakba. Ez a gyep minden kezelésnél hajlamosabb a károsodásra, nincs saját vízellátása és száraz időszakokban könnyen kiszárad. Az esős évszakban a tömeg visszatartja a vizet a felszínen, így megteremti a környezetet a fűszaporodás kialakulásához.

5. Provzdušněním trávníku zlepšíte přijímání živin

6. Harcoljon a moha és a gyomokal

A gyepben megjelenő moha a víz fölöslegére és a talaj levegőhiányára utal. Általában esős nyarak alatt találkozunk vele, amikor a kert más részein túlzott nedvesség észlelhető. Gyakori, de abszolút téves tanács az érintett területeknek a füstölgővel történő elterjesztése. A durva módszer gyakran nem csak a mohát, hanem a környező gyepterületeket is megsemmisíti.

Célszerű, ha egyszerűen kiásja a mohát vas gereblyékkel, és levegőzteti a talajt. A moha vagy más kétszikű gyomok eltávolításának másik módja a szelektív herbicid permetezéssel történő felhordása. Alapvető fontosságú, hogy a gyomokat virágzás előtt eltávolítsák, és olyan magvakat hozzanak létre, amelyek elterjesztik a gyomokat más helyekre.

7. Ne hagyja figyelmen kívül a műtrágyát

Tudta, hogy minden levágott fű kilogrammján kb. 30 g nitrogént, 20 g káliumot és 10 g foszfort távolít el? Ha azt szeretné, hogy a gyep ne szenvedjen, ezeket a tápanyagokat ki kell cserélni. A dekoratív gyep nem igényel műtrágyát, mint a gyalogolt vagy egyéb módon stresszes pázsit.

Kombinált műtrágya kiválasztásakor vegye figyelembe annak összetételét és a nitrogén: foszfor: kálium arányát. A gyepek számára az ideális arány 10: 3: 3-5. Megtermékenyítési terv, amikor a felhők összegyűlnek, ahonnan esik. Az adagolókészülékkel egyenletesen ossza el a műtrágyát és várjon, amíg az eső természetesen a gyökerekhez jut, ahonnan a növények felszívják.

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés