Vissza

A tengeri malac gondozása

Hozááadott: 4.2.2019 22:42.38 Megtekintések száma: 4240

04 Február 2019

Sok szülő a gyermek nyomására, úgy dönt, hogy megvásárolja a háziállatukat. A legigényteleneb a tengeri malac. Kicsi, nem eszik sokat, nem kell sétaltatni, nem kell utána adót fizetni, és elég neki egy kis lakótérr. Ezen túlmenően a tengeri malacnak szép arca és puha szőre van, és ennek köszönhetően a gyerekek megtanulhatják a felelősséget és behatolhatnak az állatvilág rejtélyébe. Ha azt tervezi, hogy megvásárolja ezt a kisállatot, vagy már megvette, akkor ezek a sorok hasznosak lehetnek ön számára.

A tengeri malac gondozása

Általánasan a tengerimalacokról

A tengeri sertés :tengerimalac, Dél-Amerikából származó rágcsáló. Annak ellenére, hogy akár 8 fajta tengeri sertés ismert, csak az egyik a háziasított - házi tengerimalac. A tengerimalacok társadalmi állatfajok és más fajta társaságok közé tartoznak. Négy-nyolc éve él, és életében szép kapcsolatot építhet az egész családdal. A sörzet hosszától függően rövid sörű és hosszú sörű fajták ismertek. Érdemes megemlíteni az amerikai, meztelen és rövid sőrrel rendelkező tengerimalacokat, hosszú sőrű, például perui, angóra és coronet tengerimalacokat.

Ketrecek tengerimalacok számára

A piacon a tengerimalacokbol nagy választék van. Ideális, ha a ketrecben van egy kifutó. A tengerimalacokat bent lehet tartani, de jobban megfelel nekik a kintlét. Győződjön meg róla, hogy a ketrec árnyékban van, különösen nyáron. Télen a kisállatot a hideg elkerülése érdekében a belső terembe kell vinni. A ketrec aljs bélesére szalmát vagy fűrészporot használjon. Vigyázzon a poros alomra, amely irritálhatja az állat légúti nyálkahártyáit. Természetesen a ketrecberendezés egy étel adagoló és itató.

A tengerimalac nagyon aktív és kíváncsi teremtmény. Szeretik megmászni a ketrecbe helyezett tárgyakat. Ha elégedettek lesznek a különböző csövekkel, fülkékkel és rejtekhelyekkel, akkor hálásak lesznek neked. Bőséges játszó tárgyakall nem fognak unatkozni, és nem igy nem fognak roszat csinálni.

Mivel tápláld a tengeri malacot

A tengeri sertések növényevőek. Ez azt jelenti, hogy étrendjük főként rostokban gazdag növényi ételekből áll. A  takarmányának fő része a minőségi széna. További fontos összetevők a gabonafélék, különösen a kukorica, a szója, a zöldségek és a gyümölcsök, a tengerimalacok hosszú vékonybélűek és bonyolult emésztéssel rendelkeznek, ezért elegendő figyelmet fordítanak a megfelelő étrend kiválasztására. A tengerimalacok takarmányadagjának 65% -os széna, 20% növényi, 5% gyümölcs és 10% gabonafélékből kell állnia. Azonban a tengerimalacok etetéséhez nem kell túlzásba helyezni, mert hajlamosak az elhízásra.

A tengeri malac gondozása

Megfelelő takarmány:

Széna - pormentes legminőségeseb a réti vagy a hegyekbe szedet, bebisztositja a viz felszivodasát ée a bél működését.

Zöldségek és gyümölcsök - sárgarépa, alma, brokkoli, saláta (csak kis mennyiségben szolgálják fel), sárgarépa zölgye, retek, édes paprika (nem fűszeres), karalábé, saláta, cukkini, tök, patizon, takarmányrépa.

A tengeri malac gondozása

Takarmánykeverékek tengerimalacoknak - Kombinált takarmánykeverékek gabonából, takarmánylisztből és vitaminokból.

Nem megfelelő takarmány:

Káposzta - (közönséges vagy kínai), duzzanatot vagy hasmenést okoz, amitől végül meghal.

Hagyma, fokhagyma, póréhagyma

Paradicsom zölgye, burgonya hajtások és héj - a paradicsom zölgye mérgező a tengerimalacok számára, és a burgonya hajtások szolanint tartalmaznak.

Tengerimalacnak való tálak és adagolók

A megfelelő tál kiválasztásanal figylyen oda a nagyságra, milyen anyagból készült és hogy eleg stabil e. Általában a műanyag tálak nem megfelelőek, mert könnyűek, és a tengerimalacok gyakran felborítják őket. Sokkal praktikusabbak a nehezebb edények, amelyek kerámiából készültek, sima felületűek. A mosás és a tisztítás során is értékelni fogja.

Tengerimalacnak a vízhe mindig hozzáférese kell lenie. A talajra helyezett edények nem a legmegfelelőbbek, mert a tengerimalacok megszokják az alom és a takarmány szennyeződését. Ezért az ideális megoldás egy itató. Ha áttetsző tartállyal kap egy itatót, akkor a megmaradó víz mennyiségét nehézség nélkül figyelemmel kíséri, és szükség esetén azonnal töltse fel.

Sétalni viszük a tengerimalacot

Ki mondta, hogy nem lehet a tengerimalacot sétáltatni? A biztonság garantálásaként azonban kényelmes vezetőt helyezunk rá igy nem kell aggódni hogy elveszik valahol. A tengerimalac vezetőenek lágynak és szilárdnak kell lennie ahhoz, hogy a kedvtelésből tartott háziállat a saját kalandja mögött maradjon. A vezető öltözött tengeri malacka csak egy pórázra csíp, és egy utazásra kész.

Rendszeresen ellenőrizze a tengeri malacot

A tengeri malac gondozása

Bár tengerimalac gondozását rá bízta a gyerekekre, ne feledje, hogy a jó egészségért való felelősség a vállán van. Gyermekek gyakran nem veszik észre, hogy valami rossz a kisállatnál, és csak akkor fogja mondani, ha túl késő. Figyeljük meg, hogy a tengerimalac fényes és vidám, tiszta szemekkel, szilárd sőrrel és megfelelő étvágyal. Ha nem tetszik valami, ne várjon, amíg a tünetek rosszabbodnak. Ismerje meg előzetesen, hogy melyik állatorvos az Ön területén specializálódott rágcsálókra, és azonnal látogasson el a beteggel.

A tengeri malac gondozása

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés