Vissza

A kertben egy relaxációs zónának nem szabad hiányozni. Tanácsaink, hogyan kell megszervezni.

Hozááadott: 24.9.2019 21:56.05 Megtekintések száma: 711

24 Szeptember 2019

Ha úgy dönt, hogy a rekreációs sarokban lévő kertbe fektet, akkor minden bizonnyal nem hagyja figyelmen kívül. Ideális hely a látogatásokra, a barátokkal történő grillezésre vagy a családdal való kikapcsolódásra. A pihenésre szolgáló kert a jelen egyik kedvenc trendje, ezért ne habozzon, és kezdjen dolgozni. Először azonban olvassa el azt, amit nem szabad kihagynia.

A kertben egy relaxációs zónának nem szabad hiányozni. Tanácsaink, hogyan kell megszervezni.

A relaxációs övezetnek minden kertjében megvan a helye

Nem számít, ha nagy vagy kicsi kertye van. Nem is számít, ha a kertye csak egy kis füves hátsó udvar a ház mögött. A relaxációs zóna, amelyben újratöltheti az akkumulátorokat, és tökéletesen élvezheti szabadidejét, gyakorlatilag bárhol létrehozható, még akkor is, ha helyre van szükség. Alapvető fontosságú, hogy jól érzi magát a helyen, és hogy a hely távol van a háztól, a szomszédok vagy a járókelők elől.

Nem kell, hogy egy nagy terület legyen. Még a kis kertek is ízlésesen és esztétikailag módosíthatók. Csak a kerti szerszámokra van szükséged és a vágy, hogy valami új és kedveset hozzon létre. Különböző dísznövények, fák, cserjék vagy füvek szintén segítenek Önnek, nyugodt légkört biztosítva a relaxációs zónában. Általában a kertben található relaxációs zóna főleg az alábbiakból áll:

• kerti bútor (asztal, székek, kerti székek, nyugágyak)
• dísznövények
• kerti sátor, pavilon vagy menhely
• grillterület
• kerti tó vagy szökőkút

A kertben pihenőhelyet védeni kell

Elrejteni a kíváncsiskodó szemektől az átlátszatlan kerítés mögött. A sövények az optimális megoldás a háttér létrehozásakor. A bevált fajok közé tartoznak az önthető tűlevelűek és a lombhullató fák, amelyek nem sok helyet foglalnak el. A bambuszállványokat a városi kertekben is használják, de különleges ültetést és állandó ellenőrzést igényelnek, hogy megakadályozzák őket, hogy túl sokat nőjenek. Bár a körvonalas sövény igényesebb a rendszeres fűrész- és ollókezelésnél, nedvességet és tápanyagokat igényel, érdekesnek tűnik még egy kisebb kertben is.

A kertben pihenőhelyet védeni kell

A kert funkcionálisan különböző részeit kőpálya, alacsony kerítés vagy bokrok választhatják el egymástól. A megfelelő magasság és szélesség elérése után egyedi zöld kerítést hoznak létre. A trend több fafajú sövény ültetése. Ebben az esetben fenyőfákat használhat a szerkezeten, vagy hegymászó fákat futtathat az előre telepített szerkezet után.

Az örökzöld növények, mint például a borostyán vagy a lombhullató, gyorsan növekvő fajok, bebizonyították magukat, ősszel gyönyörű bíbor árnyalatokkal (balektel) festettek. Ugyanakkor nem kell lefednie egy szép fa kerítést, vagy egy kő- vagy téglafalat. Ehelyett használja napfényvilágítás telepítéséhez, vagy felfüggesztheti túlnyúló virágokkal rendelkező virágcserepekkel.

A kertben lazítva kellemes lesz, kilátásű a gyönyörű virágágyásokra

A kertben lazítva kellemes lesz, kilátásű a gyönyörű virágágyásokra

Függetlenül attól, hogy csak dísznövényeket néz, vagy csak a kerti eszközöket használja a növekedés finomításához, mindkettő pihentető tevékenységeket kínál a kertben. A tudósok azt is megerősítették, hogy a kertben rendszeresen dolgozó emberek alacsonyabb vérnyomásuk és összességükben boldogabbak. Olyan kevés is elég. A vetőgépek a szokásos sorokon kívül is használhatók, emelt ágyakat is használhatnak, a finomabb növények az üvegházak és a melegágyak védelmét szolgálják. Nekik köszönhetően az év nagy részében elegendő zöldség vagy gyógynövény lesz, mert a növényeket védik az erős szél, eső vagy fagy.

A kerti grill különösen népszerű nyáron

Családdal vagy barátaival a kertben való ülőhelyet a legjobb kombinálni egy népszerű barbecueval. A kerti parti és a barbecue együttesen remek alkalom a barátok megismerésére és a különlegességek megkóstolására, amelyeknek a szabadtéri előkészítése különleges ízű. A grillezett finomságok elkészítéséhez a kertben el kell helyeznie a szükséges eszközöket.

Grillezéshez vagy kandallóhoz szilárd és elég nagy területet kell választania fákatől vagy éghető anyagoktól távol. A szélső oldal megfelelő, mert a fújó hideg levegő sok barbecue-t megronthatja. Az adott területnek síknak kell lennie, csak az esővíz elvezetéséhez minimális lejtő szükséges. A kerti bútorok elhelyezésén túl elegendő helyet kell biztosítani az ételek elkészítéséhez és fűtéséhez. A kert elzárt és fedett része biztosítja, hogy a füst és a zaj ne zavarja a szomszédokat.

A kertben található relaxációs zónát gyermekek számára is tervezték

A kertben található relaxációs zónát gyermekek számára is tervezték

Ha azt akarja, hogy gyermekeit játék közben felügyeljék, ne feledje, hogy a trambulinnak vagy a játszóháznak a kerti székek vagy padok közelében kell lennie, ahol megszokták a pihenést. Ilyen módon nem kell aggódnia gyermekei biztonsága miatt, és ha a gyerekek túl dühösek, azonnal beavatkozhat. Hasonlóképpen helyezze el hintákat, függőágyakat és székeket. Relaxációs céljuknak köszönhetően ezek nemcsak gyermekek, hanem felnőttek számára is népszerű kerti kiegészítők.

A gyerekszobahoz hasonlóan a relaxációs kert sem néz ki jól, ha szétszórt gyermekjátékok vagy párnák vannak a kerti székekben. Annak elkerülése érdekében, hogy minden apró dologgal eljusson a házba, építsen egy tárolódobozt a relaxációs zóna közelében. A MATUBA műanyag doboz megbízhatóan elrejti az összes kerti játékot, párnát és üléspárnát. Később értékelni fogja a közelségét, amikor a kerti kéznél minden van, amire szüksége van.

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés