Vissza

Ezek a papagájok megtanulnak beszélni

Hozááadott: 6.2.2020 22:07.34 Megtekintések száma: 5502

06 Február 2020

Talán a legizgalmasabb dolog, amit csodálhatunk a papagájokon, az, hogy beszélnek. Természetesen nem minden papagáj tanulhatja meg, és nem mindig van garancia arra, hogy egy tipikus "beszédes" papagájfaj néha szavakkal vagy egyenes mondatokkal szórakoztatja környékét. Ha azonban szeretné tudni, melyik a leghíresebb beszélő papagáj és hogyan néz ki, olvassa tovább.

Ezek a papagájok megtanulnak beszélni

Papagájok emberi hangon beszélnek

A papagájok sokféle fajtája létezik a világon, de ezek közül kevés képes utánozni az emberi beszédet a nyelv és a gége szerkezetének sajátosságai miatt. A papagájok természetes élőhelyükben más madarak dalait használják, hogy egymással kommunikáljanak. Ha azonban a papagáj valahol meghallgatja ismétlődő hangokat, szavakat vagy mondatokat, akkor nagy valószínűséggel emlékszik rájuk és megtanulja kiejteni őket. Természetesen nem minden egzotikus madár rendelkezik ilyen tehetséggel. Azok, akik büszkélkedhetnek ezzel a képességgel, a következő beszédtípusú papagájok közé tartoznak:

 • Psittacus erithacus
 • Amazoňan
 • Ara
 • Kakadu
 • Kis Sándor
 • Ninfa
 • Melopsittacus

Hogyan tanítsunk egy papagájt beszélni

Nos, bár ezek a fajok előfeltételei a beszédnek, előfordulhat, hogy nem is tehetséges. És a tehetség nagyon fontos. A legnagyobb előfeltételek és tehetségek ugyanakkor egy szürke papagájjal is rendelkeznek, amelyet žako-nak is neveznek. Azt mondják, hogy minden csak attól függ, mennyi türelmet, időt és ízlést hajlandó költeni a tanulásra.

Ahhoz, hogy egy papagáj új szavakat tugyon és emlékezzen rájuk, ölégedetnek és boldognak kell lennie. A beszéd leckéjére a legjobb idő az esti órákban van, amikor a papagájok már nyugodtak és képesek új szenzációk fogadására. A papagájok intelligensek, és sokan megpróbálják megtanulni a kommunikáció módját, hogy alkalmazkodjanak az "állományhoz", amelyben élnek. A leggyorsabban és leginkább megtanul olyan nyugodt faj beszélni, akiket nem zavarják a zajokt körülöttük.

Beszélő papagáj Psittacus erithacus

Ez a fajta papagáj nagyon társaságias, vidám és barátságos. Nagyon intelligensnek tekintve és a papagájok leghallgatóbbnak tekintve őt helyeztük első helyre a beszélő papagájok listáján. Ez az oka annak, hogy az emberek nagyon keresik. Nem kell azonban enyhén venni, hogy sok figyelmet, szeretetet és gondoskodás igényel. Ha valami hiányzik, vagy valamilyen oknál fogva stresszbe kerül, elégedetlenné válik, és tollak kezd kipotyogni.

Beszélő papagáj Psittacus erithacus

A tágas és minőségi ketrecen a tanulók számára nem éri meg a megtakarítást. Nagyon fontos a papagáj alkalmazása és szórakoztatása, például különféle játékokkal. Rendszeresen beszéljen vele, és látni fogja, hogy hamarosan megjutalmaz téged a szavak és a különféle hangok megismétlésével.

Gyönyörűen beszélő Amazonas

Az amazonok ideálisak az emberekkel közös háztartásban való élethez. Nem csak gyönyörű színűek, hanem nagyon rugalmasak is, és ritkán tollak kitépésevel oldják meg elégedetlenségüket. A tanulóktól Psittacus erithacus eltérően, nem annyira neurotikusak, vidámak, szociálisak és szórakoztatóak, még akkor is, ha otthon egyedül maradnak.

Gyönyörűen beszélő Amazonas

Az egészséges és jó hangulat érdekében ne felejtsük el a papagájoknak megfelelő ételeket, amelyeket alkalmanként zöld takarmánnyal és szemcsésszel felélénkíthetünk, amelyek elősegítik a gabona megfelelő emésztését. Csak egy egészséges és elégedett amazon képes lesz megtanulni beszélni emberi nyelven.

Kalóz papagáj Ara ararauna

Ara egyike a színes papagájoknak, elsősorban a kalóz mese miatt. Erős csőrrel rendelkezik és súlya miatt keveset repül, a nap nagy részében egy helyen ül. Nagyon praktikus és tehetséges papagájhoz tartozik. Mivel ez egy viszonylag nagy madár, ahhoz elég nagy ketrec szükséges egy papagájhoz vagy madárházhoz, hogy a gyönyörű farok toll ne szakadjon meg.

Fodros kakadu papagáj

Sokan a kakadu papagáját vicces videókból ismerték, ahol szó szerint előadnak: táncolnak, beszélnek, kommunikálnak. Azok, akiknek több tapasztalata van a papagájok nevelésében, nem javasolják azt tapasztalatlan kezdőknek. Ismerten nagyon zajos, és különösen élvezi a hajnalt és a kora esti órákat. A nőstény mindig 2-3 tojást hord, amelyeken mindkettő a fészekben ül (fajtól függően), és amikor a papagáj felnő, nagyon magas életkorig, akár 80 éves korig is élhet.

Zajos és vidám Sándor

Sándor rendkívül intelligens papagáj, amelyet könnyű háziasítani. Jellemzője egy zajos hang, amely azonban a környező hangok és beszéd miatt megváltozik. Az beszélés hajlandósága természetes, és ez a potenciál jól kihasználható, ha tudod, hogyan kell csinálni.

Ha kézzel nevelt fiatalt vásárol, teljesen megszelídítheti, és megtaníthatja neki, hogyan kell kiejteni néhány szót vagy mondatot. Ehhez azonban napi kapcsolat és nagy türelem szükséges. Javasoljuk, hogy ezeket a madarakat párosan tenyésztsék. A ketrecekben a nőstény körülbelül 24 tojást toj a papagájfülkébe. Sándor körülbelül 15 évet él.

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

 • Rendelések kezelése
 • E-shop rendelések
 • Panaszok
 • Kiskereskedelem
 • Nagykereskedelem
 • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés