Vissza

Ismerje meg a lakáshoz legkedveltebb kutyafajtákat

Hozááadott: 4.2.2020 22:44.47 Megtekintések száma: 1469

04 Február 2020

A kis kutyák a legmegfelelőbbek a lakásban, mivel nem igényelnek sok helyet. A nagy kutyákkal ellentétben kevesebb élelmiszerre van szükségük, és sokuknak rövidebb sétára van szüksége. Ha azok közé tartozik, akik négylábú társat keresnek, és társasházban vagy lakóépületben élnek, olvassa el, melyik kis kutyafajta a legjobb a lakásban és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Ismerje meg a lakáshoz legkedveltebb kutyafajtákat

Mielőtt a kutya jön a lakásba

Ha lakásban él, és fontolóra veszi a kutya vásárlását, akkor előre ellenőriznie kell, hogy az megfelel-e a tulajdonos vagy az ingatlantulajdonosok szövetsége előírásainak. Előfordulhat, hogy a tulajdonos korlátozza a háziállatok vásárlását, például a maximális súlyt, vagy csak bizonyos fajtákat engedélyezett. Azt is meg kell tudnia, hogy vannak-e kutyadíjak, amelyeket meg kell fizetnie.

Mielőtt eldöntené, melyik fajta a legmegfelelőbb lakásahoz, gondoljon az életstílusára és a lakóhely környékére. Kutya, méretétől függetlenül, napi legalább 2-3 alkalommal járnia kell. Ezen túlmenően parkot vagy szabadtéri tagot kell találni a szabad játékhoz és a szabad mozgáshoz. Vegye figyelembe a forgalmas utcokat és a forgalmat, amelyek veszélyeztethetik a kutyát.

Melyik a legjobb fajta kutya a lakásban?

Az a kutya, aki problémák nélkül képes megbirkózni egy apartmanban, meg kell felelnie bizonyos követelményeknek. Ideális különösen a törpe, a kis vagy a közepes méretű fajták, amelyek nyugodt, enyhe természetükről ismertek, és távollétében elegendő játék lesz a kutyák számára, amelyeket megvásárol. Nem szeretné, ha a lakásában ideges labda lenne, amely minden nap lerombolja a bútorokat, és a szomszédait mindig zavarják a hangos hollók.

Természetesen, ha elhanyagol egy kutyát, és elég figyelmet fordít rá, akkor a legkímélőbb fajtától számíthat ilyen viselkedésre. Végül is vannak olyan fajták, amelyek jellegzetességei közvetlenül előre meghatározták a lakásban való együttélést. Példák:

  • chihuahua
  • tacskó
  • pisze orr
  • uszkár

A Chihuahua a leggyakoribb háztartási kutya

A Chihuahua a leggyakoribb háztartási kutya

 A Chihuahua nemcsak a legnépszerűbb háztartási kutyák, hanem a világ legkisebb fajtájú kutyája is. Elég kutyaeledel, de nagyon jónak kell lennie. Nagyon kíváncsi, kedves és játékos kutya, így sok móka lehet vele. Ugyanakkor nagyon kalandos hajlammal rendelkezik, így kis testtartása és törékenysége miatt felügyelni kell, hogy megakadályozzák, hogy valami történjen vele.

Különösen a kisgyermekek véletlenül megbánthatják ezt a kis kutyát. A chihuahua séta nem igényes, ezért elegendő rövid sétára. A fajta odaadóan figyeli a területét, és általában csak egy embert választ ki vezetőként, akit jobban tisztel, mint másokat.

A mopsz csendes és olyan, mint a gyerek

A mopsz csendes és olyan, mint a gyerek

Nagyon jó és békés természetű, és gyorsan elkötelezett barátja lesz. Más állatokkal vagy kis gyermekekkel nagyon jól tolerálható, továbbá nem rendelkezik szokással, hogy agresszív módon viselkedjenek. Ne felejtse el azonban, hogy ezek a háztartási kutyák a brachycefalickych fajták közé tartoznak, és rövid orruk gyakran felelős a hangos horkolásért. Nyáron túlmelegedést okozhat, ezért a mopsznak mindig legyen egy tál víz.

A tacskó a lakásban egy jó társ

A tacskó eredetileg vadász- és vadászkutyákként nevezték el (Brlohare néven), hogy nyulakat, rókakat és más, keskeny barlangokban rejlő állatokat üldözzenek és vadássanak. Bátor, független és sajátos természetük megnyerte az emberek szívét a világ minden tájáról, és számos apartmanhoz nyitotta meg az ajtót. A tacskók nagyon szociálisak, nagyszerű szórakoztatóként ismertek el, és szoros kapcsolatban vannak a családtagokkal. Imádják az ölelést, és nem tudnak betelni. A hosszú szőrű fajtákat rendszeresen kell fésülni kesztyűvel.

A tacskó a lakásban egy jó társ

A tacskó élénk, barátságos fajta, kiegyensúlyozott karakterrel, vidám, fényes, de néha túl merész. Ez részben a tenyésztés eredménye, mivel a tacskók mindig elvárták, hogy függetlenek és kitartóak legyenek. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy gyakran makacsok és mindig megtalálják a saját viselkedési stílusukat egy adott helyzetben. Általában nem bíznak az idegenekben és hangosan ugatnak, ha bármilyen veszély jelet észlelnek.

Uszkár

Valószínűleg meg fog lepődni, hogy egy törpe uszkár vagy játék uszkár egy kutya, amelyet egy lakásban való élésre készítettek. Az uszkár nagyon adaptálható kutya, és mivel nagyon intelligens, könnyen kiképezhető. Erényükbe beletartozik a hűség és a nemesség is. Nem hiperaktívak, de szívesen játszanak veled, és mindig örülnek, ha időt és figyelmet fordítanak számukra.

Az edzésnek nem szabad gondot okoznia, mivel az uszkár engedelmes és fegyelmezett. Gyorsan megtanulja szokásait, így nagy nehézségek nélkül alkalmazkodik a napi rutinhoz. A szőrük, a többi kutyafajtával ellentétben, a nellin, ideálisvá teszi őket kutyáknak. Ezt azonban naponta kell fésülni, és rendszeresen le kell mosni kutyáknak megfelelő samponnal.

 

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés