Vissza

Ne harcolj hiába a kártevőkkel. Tudunk egy módszert a csigák megszabadulására a kertben

Hozááadott: 24.9.2019 15:53.07 Megtekintések száma: 1567

24 Szeptember 2019

A kertben lévő csiga sok kertészt már zavar. Egy nap van egy gyönyörű zöld saláta, a másnap pedig csak maradék marad meg. Amikor az romos virágágyásokat nézi, csak sírni a szeme. Ne várjon, amíg a meztelen csigák elpusztítják az egész kertet. Próbálja ki tanácsunkat, és gyorsan és hatékonyan megszabaduljon a csigaktól.

Ne harcolj hiába a kártevőkkel. Tudunk egy módszert a csigák megszabadulására a kertben

Hogyan a csigákra a kertben

A fő ok, amiért a meztelen csigák olyan jól működnek a kertekben, hogy a csigáknak, pontosabban mondva, a meztelen csigáknak nincs természetes ellenségük. Ezen túlmenően nagyon gyorsan szaporodnak, és különösen nedves körülményekhez igazodnak. Ugyanakkor sok kárt okozhat. Csak egy csiga fogyaszthat élelmet a testtömegének körülbelül egynegyedének egy éjszakán át.

Lehet, hogy hallotta, hogy a legegyszerűbb módszer a meztelen csigák gyűjtése. Különösen eső után vagy éjszaka érdemes kipróbálni, mert ez az idő, amikor a meztelen csigák élelmet keresnek. A keresést megkönnyítheti úgy is, hogy a kertben lapos deszkalapokat helyez el. A csiga rejtekhelyként szolgál majd, így reggel megtalálja őket. Gyűjtse össze egy tartályban, és vigye valahová messze, ahonnan már nem lesz esélyük visszatérni. Ha azonban egyértelműen elveszíti a csiga elleni küzdelmet, itt az ideje, hogy erősebb fegyvereket - például a különböző csigakészítményeket - telepítsen.

Falánkok különösen a meztelen csigák és nyákak

Falánkok különösen a meztelen csigák és nyákak

A kertekben gyakran találkozunk nagy meztelen csigákkal (Limaxmaximus) és slizniačikom mezővel (Derocerasagreste). Ezek a fajok különösen a nedvesek, ezért itt jelennek meg különösen az esőzésekben gazdag években. Az árnyék nedves helyein rejtőznek, ahol hajlamosak a hibernációra. Onnan tavasszal elindulnak élelmet keresni. A legjobban szeretik a káposztát és a salátát, de nem szeretik a sárgarépa gyökereit, a burgonyagumókat, az érett szamócát vagy a lehullott gyümölcsöket.

De ez messze nem minden. A gyümölcsnövények különböző részeinek (gyümölcsök, magvak, gyökerek, virágok és levelek) károsításával sok fertőző betegség számára nyitják meg az ajtót. A nyálkahártyák csökkentik a növények és gyümölcsök minőségét és megjelenését. Figyelem, ne tévessze be a meztelen csigákat (Helixpomatia). A kerti csigák tojás evésel segítenek a mesztelen csigákkal való küzdelemben.

Ne becsülje alá a megelőző intézkedéseket

Mint ismeretes, meztelen csigák szeretik a nedvesség, a hő és a sötétség - ezért találjuk őket leggyakrabban eső után vagy éjszaka. A megoldás az, hogy a kertben olyan körülményeket teremtsen, amelyek nem felelnek meg nekik. Kezdje például az öntözéssel. A növényeket közvetlenül a gyökereknél öntözze, és ne indokolatlanul megnedvesítse a környezetüket. Ügyeljen a komposztra. Helyezze a lehető legtávolabb a virágágyásoktól, és használat előtt ellenőrizze.

Ne becsülje alá a megelőző intézkedéseket

A fűt ne hagyja szükségtelenül magasan, hanem rendszeresen nyirja. Mivel a csiga mindenféle menedékhelyet szeret, gyűjtsön össze mindenféle deszkát, követ, tartályt, fű-halomot a kertből, és távolítsa el a felfedezett nedves sarkokat. Használhatja azonban azokat is, ha természetes, rendszeresen ellenőrzött csapdákká teszi őket. A talajtakaró a csigák tipikus vonzereje, ezért használat előtt hagyja kissé megszáradni.

A fonálférgek hatékony védelmet nyújtanak a csigák ellen

A fonálféreg (Phasmarhabditis hermaphrodita) természetes csigaparazita. Általában folyékony készítmény formájában történő permetezéssel alkalmazzák. Mikroszkopikus, körülbelül 1 mm vastag fonálférgekből áll, aktívan keresik a csigákat. Behatolnak testükbe a légzőnyíláson keresztül, és gyorsan megölik a meztelen csigákat.

A csigák elleni akadályok védik a virágágyásokat

A csigák elleni akadályok védik a virágágyásokat

Mechanikus akadályok másik módja a meztelen csigák leküzdésének. A csigáknak nedvességre van szükségük a mozgásho, így a csigák és meztelen csigák elleni akadály segítségével könnyen megakadályozhatják őket, hogy továbbmenjenek a virágágyásba. Mivel nagy mennyiségű vizet képes felszívni, a medencés gát száraz, kedvezőtlen feltételeket teremt ezen kerti kártevők életére. Ezen túlmenően a férgek vagy meztelen csigák közvetlen érintkezése a granulátummal gyors kiszáradást okoz, ami immobilizálja a csigákat.

A meztelen csigák elleni gél az érintkezés hasonló elvén működik. Ez a kertek és a talaj úgynevezett mechanikus védelme a csigákkal szemben. Ez egy fizikai akadályt képvisel a növények és a meztelen csigák között. A gél egyszerű felvitelével megszakíthatatlan kört hoz létre a növény körül, amelyet meg szeretne védeni a csigákkal szemben, és a friss virágok, ropogós saláta vagy pirító szamóca változatlan marad.

Válasszon esőálló szereket csigák ellen

Egyes kertészek azt hirdetik hogy a ágyak széleit bekell szórni a meztelen csigák elleni küzdelemben. Ez az intézkedés azonban szinte azonnal elveszíti hatékonyságát, amikor esni kezd. Ezenkívül a só behatol a talajba és hosszabb ideig lebontja azt, veszélyeztetve ezzel a növekvő virágot vagy zöldséget. Sokkal jobb módszer a DesimoDuo csiga érintkező és élelmiszer termék használata. A metaldehid nevű hatóanyag granulátum formájában van, amely nagyon vonzó a csiga számára. Ezenkívül ellenáll az esõvel szemben, amely a mezõcukor aktivitásának következtében fontos elõfeltétele a mezõcukor biztonságának.

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés