Vissza

Hogyan kell gondoskodni a csirkékről télen? Mit kell nekik hogy tojjanak?

Hozááadott: 6.2.2019 20:44.26 Megtekintések száma: 13110

06 Február 2019

A tél a tyúkok számára nehéz időszak. A hideg, hó és hideg szél megnehezíti az életüköt. A csirkék nagyobb energiafogyasztással rendelkeznek, és jobb ellátást igényelnek. Tehát, ha naponta szeretne tojást gyűjteni, kövesse eszt a néhány egyszerű tippet. Hála nekik, megtartják a tyúkokat jó állapotban, hogy biztosítsák a megfelelő tojásmenyiséget.

Hogyan kell gondoskodni a csirkékről télen? Mit kell nekik hogy tojjanak?

Akadájaza meg a huzatot és a fagyot a tyúkházba

Télen a kényelmes elhelyezése a csirkéknek egy meleg tyúkház, amelybe nincs huzat, de a nedvesség ellen is véd. Fontos továbbá, hogy ne fagyon benne és ne legyen elérhető a rágcsálóktnak. Gondolj a télre a tyúkház építése során, és tedd egy tágas fedett udvarra, délre vagy délkeletre. A tyúkházz északi falának tele kell lennie. A másik három fal hálóból készülhet. A tyúkház további védelme a lehetséges huzatoktól, szélektől vagy hótól, fóliával oldható meg.

A fény hatással van a tojásra

A tyúkház nem lehet sötét és fénynélkül. A fényhiány az alacsony tojás oka lehet, a legjobb, ha egy nagy üvegezett ablakot helyeznek el, amely a déli vagy délkeleti oldalra néz. Az egyik lehetőség a mesterséges világítás használata is. Időzítő kapcsolóval és energiatakarékos vagy akár izzólámpákkal beállíthatja a háttérvilágítást, és több órára meghosszabbíthatja a tyúk napját. Ha a fény reggel negykor felvilágosodik, a tyúkok úgy reagálnak, mintha a kora tavasz közeledne. Ennek köszönhetően több tojást talál a fészkekben.

A fény hatással van a tojásra

A csirkéknek szárazságra és megfelelő hőre van szükségük

A rosz időjárás arra kényszeríti a tyúkot, hogy különböző pajtákban, bódekba és faházakban elrejtsék ell magukat. Ezek is jó helyek a csirkék számára, hogy itt töltsé a időt, különösen, ha jó nekik itt. A beton és a hideg fapadló egyszerűen borítható szalmávall vagy faforgácsal. Mivel a tyúkok az kapirgáló baromfihoz tartoznak, kapirgálasal töltik a egész napot.

Mi a különbség a téli és a egészévi etetés közöt

Télen a tyúkok több energiát bocsátanak ki magukból. Ezért szükséges, hogy a szénhidrátokban, fehérjékben és zsírokban gazdagabb élelmiszerekkel növeljék energiabevitelüket. Próbáljon finomra őrölt hüvelyeseket vagy szárított tejet adni a búza vagy a kukorica maradékaihoz, és ne felejtse el az állati fehérjét. A vér hús, aprított csont és konyhai hulladék formájában táplálhatja őket.

Súlyos fagyok esetén kisebb mennyiségű növényi zsírral bővicsuk a tojótyúkok takarmányát. Ezek lehetnek például napraforgómagok, lenmagok, vagy akár egy kis asztali olaj, amelyet a takarmányba keverünk. De nem szükséges túlzásba vinni. Ez általában a testben tárolódik, ami a tojások csökkenéséhez vezethet.

Egész nap friss víz

A csirkéknek egész nap korlátlan hozzáférést kell biztosítani a vízhez. Emiatt a tenyésztőknek a tél egy nehéz időszak, harcolnak a időjárasal hogy ne fagyon be a ivúviz. Ha problémája van a tálak szintjén létrehozott jégtakarókkal, akkor csak két lehetősége van. A tyúkokat vizet naponta legalább háromszor cseréje, vagy használja a fűtőtesteket az adagolók alatt. Az az érv, hogy a csirkék a vizet a hóból kiveszik, nem igazak. A hó átalakítása vízre szükségtelen energiafogyasztást igényel - és ez az, amit meg akarunk akadályozni.

Vitaminok a fű helyett

A hiányzó vitaminok kitöltése és a hideg időben immunitás növelése a baromfinál ideális a vitamin használása. A hiányzó zöld fű cseréjéhez szükség szerint takarmányozhatja őket. A vitaminok és az enzimek másik természetes forrása a csírázott gabona és a gabonahulladék.

Telefonos Kapcsolat

Telefonos kapcsolat:

Brigita Debreceni
tel.sz.: +421 918 856 634

  • Rendelések kezelése
  • E-shop rendelések
  • Panaszok
  • Kiskereskedelem
  • Nagykereskedelem
  • E-shop rendelések

Nyitvatartás:
7:30 - 16:00 hétfő - péntek
8:00 - 12:00 szombat
vasárnap - zárva

Vásarlás

Ön megbízhatóan és biztonságosan vásárol nálunk. Természetesen az árutovábbítás és visszaszállítás garanciát nyújt a szállítás átvételét követő 14 napon belül.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Bejelentkezés